استاد علی نظری منفرد
فاطمه : الگوی همسری و مادری
حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) امروز، دهم دیماه در مراسم عزاداری فاطمیه(س)
بازخوانی تمدنی هجرت پیامبر(ص)
حجتالاسلام والمسلمین محسن الویری، استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع)، 24 مهرماه، در نشست بازخوانی تمدنی هجرت پیامبر(ص) که توسط مؤسسه فهیم قم برگزار شد، گفت: عهد نبوی مرحلهای نیست که ما در تاریخ به آن بیتوجه باشیم، بلکه به مثابه غرس یک نهال و ریشه درختی است که هر قدر این درخت رشد میکند، همچنان ریشه آن وجود دارد؛ بنابراین بازخوانی عهد نبوی بازخوانی یک برش از زمان و تاریخ نیست، بلکه بازگشت به هویت و ریشه و چیستی ما هست.
آموزههای اخلاق رضوی(ع)
حجتالاسلام والمسلمین مهدی مهریزی، استاد حوزه و دانشگاه، 25 مهرماه، در نشست «آموزههای اخلاق رضوی(ع)» در مؤسسه فهیم قم با اشاره به روایت «انّی بُعِثتُ لِاُتمّمَ مَکارِمَالاخلاق»، گفت: یکی از ناقلان و روایان این حدیث، امام رضا(ع) است که با تعابیر مختلف در منابع شیعه و اهل تسنن نقل شده است؛ گاهی «علیکم بالمکارم الاخلاق»، گاهی «انی بعثت لاتمّم مکارم الاخلاق» و در برخی موارد هم با تعابیر «انما بعثت لاتمم حسن الاخلاق، حسن الصالح الاخلاق، تمام المحاسن و تمام مکارم الاخلاق» بیان شده است.
کلید واژه زندگی امام حسین(ع) عزت بود.
ستاد محمد اسفندیاری، در روز 29 شهریورماه در سلسله سخنرانیهای محرم و صفر مؤسسه فهیم، فرمودند: عاشورا، ابعاد گوناگونی دارد و اگر آن را به منشوری تشبیه کنیم، چند ضلع دارد که دو بعد آن خیلی برجسته است؛ یعنی بعد حماسی و بعد تراژیک.
آموزه های زیارت عاشورا
استاد محمد عندلیب همدانی
میوه دینداری
حجتالاسلام والمسلمین ناصر نقویان، شامگاه سهشنبه، در جلسه علمی «میوه دینداری» در مؤسسه فهیم قم گفت: دین آمده اول دنیای ما را آباد کند؛ قرآن کریم از زبان پیامبر(ص) در آیه ۲۰۱ سوره بقره فرموده است: «رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ» یعنی اول دنیای زیبا درست کند و بعد از آن آخرت زیبا بدهد و اگر دین نتواند دنیا را درست کند حتما آخرت را هم نمیتواند درست کند.
فاطمه،سرمشق زندگی
یکی از مشکلات اساسی جوامع بشری نداشتن الگو و سرمشق برای زندگی است. بیتردید این نیاز، نیازی واقعی است که همه انسانها به یک اسوه و سرمشق نیاز دارند. قرآن هم در راستای اجابت و پاسخگویی به همین نیاز بیان میکند: «لَقَدْ كانَ لَكُمْ في رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَة»؛[1] نیاز به اسوه دارید و پیامبر9 بهترین اسوه، سرمشق و الگو است. این معرفی در راستای نیاز طبیعی همه انسانهاست، اگر این نیاز برآورده نشود یا اگر آدرس اشتباهی برای الگوگیری و سرمشق شدن به انسانها داده شود، طبیعتاً سمت و سوی زندگی مطلوب، معقول و مقبولی نخواهد داشت.
سیر تحلیلی مقتل نگاری های متأخر عاشورا
استاد محمد هادی یوسفی غروی
بررسی مقتل نگاری های فارسی عاشورا
استاد محسن رنجبر
آخرین های فیلم، صوت و عکس
بررسی فقهی شرط ایمان(تشیع) در قبول شهادت شاهد
حدود مصونیت منتقدان دینی و سیاسی
نقد کتاب گونه شناسی فکری سیاسی حوزه علمیه قم
روح معنا
روح معنا
چالش های باز خوانی حماسه عاشورا - استاد معادیخواه
ویژگی های تفسیر آیت الله سید مصطفی خیمینی(ره)
دیدار جمعی از اعضای موسسه فهیم با رییس مجلس شورای اسلامی
دیدار جمعی از اعضای موسسه فهیم با دکتر صالحی